Bekijk profielpagina

MacFan – Wie wil er méér?

Revue
 
 
20 augustus · Editie #27 · Bekijk online
MacFan
We sturen MacFan vaker – als jij dat wilt
Elke twee weken een nieuwe MacFan in je mailbox. En vaak nog een heel lange ook, met héél véél tekst. Wie zit daar op te wachten, vroegen we ons vorig jaar nog af. Straks spammen we al die Mac-gebruikers nog helemaal suf! 
We maakten ons voor niks zorgen, want de reacties stroomden al snel binnen, met kreten als: ‘Doorgaan!’‘Meer!’ en ‘Vaker!’
Superleuk dat jullie zo enthousiast zijn!
We hebben er de afgelopen tijd ook over nagedacht hoe we méér kunnen publiceren. En we hebben er iets voor verzonnen! Met een klein beetje hulp kunnen we MacFan elke week maken. Daarom introduceren we vanaf vandaag een MacFan-membership. Als je voor 2 euro per maand betalende lezer wordt, dan krijg je MacFan voortaan elke week: de ene week de reguliere editie die voor iedereen is, en de andere week de exclusieve editie die alleen voor leden is. Zit je daar helemaal niet op te wachten, dan verandert er helemaal niks: dan blijven we je gewoon elke twee weken een gratis MacFan toesturen. De keuze is aan jou!
Members ontvangen MacFan elke week.
Members ontvangen MacFan elke week.
We broeden op nog iets moois...
Ondertussen broeden we ook op iets anders moois – al weten we nog niet zeker of het kan. Maar wat zouden jullie ervan denken als MacFan eind van dit jaar eenmalig nog een keertje verschijnt als tijdschrift? Het leek ons leuk om dat nog één keertje te doen. Een collector’s edition van MacFan, met Jack Nouws weer op de laatste pagina met een column, misschien wel met de Mac & Maggie-strip, en met rubrieken als MacMagic en Mac & meer. Eénmalig, als een (kerst)cadeautje voor onszelf. Het zou alleen kunnen als we dat met een crowdfundcampagne opzetten, zodat we de redactie, druk en distributie kunnen betalen. We weten niet zeker of er voldoende vraag naar is… laat maar eens horen hoe jullie erover denken! Je kunt ons altijd een mailtje sturen.
Komt MacFan voor één keertje terug als tijdschrift? Alleen als jullie dat leuk vinden!
Komt MacFan voor één keertje terug als tijdschrift? Alleen als jullie dat leuk vinden!
Ondertussen: Apple Arcade duikt op
Terug naar het nieuws van deze week. Bij 9to5Mac hadden ze de primeur: de eerste screenshots van Apple Arcade op de Mac. En inmiddels zelfs een video waarop je een aantal spellen in actie ziet.
9to5Mac onthult Apple Arcade op de Mac
9to5Mac onthult Apple Arcade op de Mac
Apple Arcade is een game-abonnement dat Apple dit najaar lanceert. Het werkt op vrijwel alle Apple-platforms: macOS, iOS, tvOS, en iPadOS. Alleen niet op watchOS. Voor een klein bedrag per maand kun je talloze games spelen die Apple exclusief heeft laten ontwikkelen voor Arcade. Stuk voor stuk spellen zonder in-app aankopen en zonder reclame. Zodat je ongestoord kunt spelen. Apple heeft 100 games beloofd bij de lancering. Die kun je allemaal spelen als je abonnee wordt. Sterker nog; iedereen binnen de familie kan ze dan ook spelen. En bij 9to5Mac zie je dus voor het eerst hoe dat eruit gaat zien in de App Store op de Mac.
De website onthult ook dat Apple-medewerkers een test-abonnement aangeboden hebben gekregen voor $ 0,49 per maand. Maar dat wordt uiteraard niet de prijs voor consumenten. Het lijkt erop dat het abonnement na een gratis proefmaand $ 4,99 per maand zal gaan kosten. OneMoreThing beargumeneert dat de prijs in Nederland dan waarschijnlijk gewoon € 4,99 zal zijn, aangezien Apple prijzen van diensten vaak hetzelfde houdt in dollars en euro’s. Als dat klopt, is het echt een koopje.
Tot slot... Wat zegt Jack?
Wees niet als Herr Seele. Een inbreker stal zowel de computer als de externe harde schijf met backups van de Vlaamse striptekenaar. Wat is er onvervangbaar voor alle mensen? Je foto’s. Van je kinderen, van overleden familieleden, van huwelijken en wereldreizen. De foto’s van mijn iPhone komen automatisch op mijn Mac. Time Machine maakt een back-up van mijn Mac. Thuis en op mijn werkplek buitenshuis. Harddisks zijn supergoedkoop en SSD-schijven zijn al heel betaalbaar. Maak elke zondag back-ups en leg een externe schijf bij familie, vrienden of op je werk. Begin vanavond. Voor je foto’s. Of je dagboek. Of je roman in wording. Je btw-administratie. Doe het.
– Jack Nouws, Macfundamentalist
Colofon
Hoe vond je deze editie?
 
Word lid voor €2 per maand
Steun MacFan en ontvang extra nieuwsbrieven.
Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door MacFan met Revue.
Rotterdam, Nederland