Bekijk profielpagina

MacFan – Hubmonsters en meer

Revue
 
 
15 september · Editie #84 · Bekijk online
MacFan
Vanavond: Apple-event 'Time Flies'
Vanavond om 19.00 uur zou je als echte Apple-fan klaar moeten zitten om naar de livestream van het Apple-event Time Flies te kijken. Al begrijpen wij ook wel als het uitzonderlijk mooie weer je toch doet besluiten lekker naar het strand te gaan. Als je wilt kijken, dan kan dat onder andere via deze YouTube-livestream:
Livestream: Apple Event — September 15
De verwachtingen zijn dat de keynote vooral draait om nieuwe Apple Watches en nieuwe iPads. Mac-gerelateerde zaken worden pas in november verwacht. Maar je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker…
Deze week een paar snelle updates:
Luminarᴬᴵ
Twee weken geleden schreven we over een update van fotobewerkings-app Luminar, waar ontwikkelaar Skylum nogal geheimzinnig over deed. Inmiddels mogen we vertellen wat het is: Luminarᴬᴵ. Een fotobewerkingsapp die bol staat van artificial intelligence. Het idee is dat je er net zulke spectaculaire dingen mee kunt doen als met Photoshop, maar dan zonder na te denken. ‘Het gaat om het resultaat, niet het proces’, zegt Skylum. En dus zitten er allerlei van dit soort functies in: Lichaamᴬᴵ, Huidᴬᴵ, Irisᴬᴵ, Gezichtᴬᴵ, Bokehᴬᴵ, Atmosfeerᴬᴵ, Hemelᴬᴵ, Structuurᴬᴵ, en noem maar op. Of het ook werkt? Geen idee, want ondanks alle tromgeroffel, komt de app pas eind dit jaar uit. Wij hebben het nog niet zelf kunnen testen.
Luminarᴬᴵ
Luminarᴬᴵ
Mimestream
Neil Jhaveri, een voormalig Apple-ontwikkelaar die jarenlang aan Mail werkte, heeft Mimestream gelanceerd: een native Mac-app speciaal voor Gmail-accounts. Zoals je op het plaatje hieronder ziet, lijkt de app als twee druppels water op Mail, maar onder de motorkap zit een groot verschil: Mimestream gebruikt niet het IMAP-protocol maar de Gmail-API, waardoor de app gebruik kan maken van allerlei specifieke Gmail-functies waar Mail niet zo goed mee overweg kan. Zo synchroniseert Mimestream gecategoriseerde mailboxen en mail-aliassen beter. Als je een echte Gmail-gebruiker bent, of als je onderneming draait op Gsuite, kan het interessant zijn. Wij hebben de gratis bèta-versie gedownload om uit te proberen – binnenkort een review. De app gaat in de toekomst wel geld kosten overigens.
Mimestream heeft veel weg van Mail – maar werkt onder de motorkap anders.
Mimestream heeft veel weg van Mail – maar werkt onder de motorkap anders.
Hubmonster
Kun je niet helemaal uit de voeten met de paar USB-C-poorten op je MacBook? Snak je naar véél meer poorten? Dan is de HyperDrive GEN2 18-in-1 Docking Station USB-C Hub iets voor jou. De naam is net zo uitgebreid als het aantal poorten op dit hubmonster: maar liefst 18. Wat zit er allemaal op? EIgenlijk alles: HDMI, USB-A, USB-C, DisplayPort, Gigabit Ethernet, SD-sleuf, MicroSD-sleuf, 3,5 mm-audiojack, VGA (jawel), optical audio, en meer. Voor $ 199,99 is-ie van jou. Wij aarzelen nog. Misschien is het overkill.
De HyperDrive met 18 poorten. Je ziet ze niet eens allemaal; een deel zit aan de andere kant.
De HyperDrive met 18 poorten. Je ziet ze niet eens allemaal; een deel zit aan de andere kant.
Een Apple Store om van te kwijlen...
First look: Apple’s ‘floating' store at Singapore’s Marina Bay Sands | CNA Lifestyle
Online duiken er steeds meer video’s op van de nieuwe Apple Store in Singapore… een van de indrukwekkendste Apple Stores ter wereld (en dat is is een kunst, want de lijst is al erg indrukwekkend). De glazen koepel (die is gebaseerd op het Pantheon in Rome) ligt in Marina Bay Sands, en is de eerste Apple Store die drijft. Je zou er bijna voor naar Singapore afreizen.
Tot slot... Wat zegt Jack?
Toen een vriendin het vergeelde behang van de muur van haar studentenkamer trok, bleek er een Utrechts Nieuwsblad uit 1939 als ondergrond op de muur geplakt. Er stond een stuk in over de inval van Duitsland in Polen, maar verder was het een en al plaatselijk nieuws, gemopper op de landelijke politiek en huiselijke twisten. Waar maakten ze zich druk om. De wereld zou binnenkort in brand staan! Ik vraag me af of men over vijftig jaar ook zo naar het nieuws van 15 september 2020 kijkt. Geen hoedjes op Prinsjesdag. Fosfine in de atmosfeer van Venus. Een ingevroren holenbeer. De Tour de France. Een rel rond de film Cuties. Oracle koopt TikTok. Meer vinyl platen dan cd’s verkocht. Opwinding om een Apple Event. En dat ze dan denken: ze moesten eens weten.
– Jack Nouws, Macfundamentalist
Colofon
Vond je deze editie leuk?
 
Word lid voor €2 per maand
Steun MacFan en ontvang extra nieuwsbrieven.
Je kunt je abonnement hier beheren
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door MacFan met Revue.
Rotterdam, Nederland